Skip to main content

Film over asymmetrisch aanleggen

Over aanleggen en aanhappen

Deze video laat vrouwen zien met een hele verschillende lichaamsbouw. Ze leggen hun baby’s aan. En hun baby’s happen aan, aan de borst, terwijl de moeders liggen of zitten.

De aandachtpunten voor een goede aanhap zijn bij alle houdingen hetzelfde. De video kijkt alleen naar de overeenkomsten.

De video duurt tien minuten. Hij is de moeite waard om helemaal te bekijken. De essentie is al bij baby 2 (oranje met groen gestreept mutsje) in beeld gebracht. Alles wat daarna komt is verdieping en toelichting.

Kijk de video voor het consult en ga ermee oefenen. Na een paar oefenrondes, kijk hem nog eens opnieuw.

Er zit zo veel informatie verstopt in het beeld en in het geluid van de video, dat je ook als je na twee weken de video nog eens bekijkt, weer nieuwe dingen kunt ontdekken. Niet alles wat je uit de video kunt leren is met gesproken tekst toegelicht.

Doorgaan of stoppen moet een beslissing zijn die je weloverwogen neemt.
De adviezen van Nultien Borstvoeding helpen je om zelf de regie te houden.

Over de fles in deze video

Dit filmpje gebruiken we als basis bij onze begeleiding bij borstvoeding. De film is opgenomen in Nepal en op andere plekken waar weinig schoon water is. Daar is een fles geven levensgevaarlijk. De getoonde baby is ziek en kan niet goed drinken.

De waarschuwing helpt levens redden in arme gebieden. Voor de Nederlandse smaak is de waarschuwing best heftig.

Er is wel invloed op je melkproductie en op de darmflora van je kind en andere gezondheidsuitkomsten als je kunstvoeding gaat geven.
Dus ook in Nederland geldt: denk goed na over de voors  en tegens van je beslissing om kunstvoeding naast of in plaats van borstvoeding te geven.

Neem contact op als je half-om-half fles en borst wil gaan geven of als je wil gaan afbouwen. Dan maken we een plan om te zorgen dat je kan stoppen wanneer je daaraan toe bent en dat je tijdens het stoppen inzicht hebt in de opties die je ter beschikking staan.

Doorgaan of stoppen moet een beslissing zijn die je weloverwogen neemt.
De adviezen van Nultien Borstvoeding helpen je om zelf de regie te houden.
Een tanende melkproductie hoeft niet iets te zijn dat je helaas overkomt, zonder dat je er iets aan kan veranderen.
Neem contact op voor onze hulp op jouw voorwaarden!