Skip to main content

Nultien Borstvoeding is actief in Rotterdam en omgeving sinds 2011.

  • IBCLC gecertificeerd  L-25327
  • NVL lid 46609
  • AGB code 90108644
  • Bekijk mijn profiel op LinkedIn

Bereikbaarheid

Zowel met de auto als met de bus (lijn 32, 66) is de praktijk goed te bereiken. De ring en rijkswegen rondom Rotterdam zijn goed te bereiken via de Willemsbrug/ Maasboulevard en de Stadionweg. Ook stopt de watertaxi op nog geen minuut lopen (Nassauhaven).

Halte Nassauhaven, lijn 32
Halt Zinkerstraat, lijn 66

Sinds 1 juli betaald parkeren

Caroline Kruger

Lactatiekundige IBCLC en eigenaar van Nultien Borstvoeding

Ik wil je autonomie en ouderschap ondersteunen. Jíj bent de ouder dus je hebt informatie nodig om zonder twijfels je beslissingen te nemen.

Eigen ervaring

Zelf had ik een dramatisch borstvoedingsverloop. Bij de eerste had ik niet door dat mijn dochtertje niet voldoende binnen kreeg, totdat we op een gegeven moment in het ziekenhuis zaten met sondes en het hele circus. Kolven, geduld hebben, zorgen maken. Ook bij de tweede was het weer veel kunst- en vliegwerk.

Van de kennis van de lactatiekundige die mij uiteindelijk begeleidde was ik erg onder de indruk. Zij ging veel losser om met de borstvoeding. Het gaat immers om het proces en niet om de cijfers.

Ik vertel hoe de borstvoeding ‘zou moeten zijn’ en ik vertel wat er verder allemaal mogelijk is. Daarna vind je je eigen manier om je kindje te voeden.

Werkwijze

Ik was zo gegrepen dat ik veel ben gaan lezen over borstvoeding. En ik ben een Postgraduaat Lactatiekunde in België gaan doen. Daarna heb ik veel ervaring opgedaan in het IJsselland Ziekenhuis en het Erasmus MC. Lees hierover op mijn LinkedIn.

Ik help je te focussen op wat belangrijk is om prettig borstvoeding te geven. Ik geef ‘gadgetloze’ adviezen, dat wil zeggen met zo min mogelijk hulpmiddelen. Dat scheelt je tijd en energie.

Belangrijk om te weten is dat ik ‘evidence based’ werk, dus wetenschappelijk onderbouwd.

Ik stel me aan je voor

Roos Nabben

Roos Nabben

Kraamverpleegkundige en inval-lactatiekundige bij Nultien Borstvoeding


Na het volgen van twee HBO-opleidingen ben ik na een aantal omwegen als zzp’er in de kraamzorg beland en sinds 2007 ben ik lactatiekundige.
Als moeder en grootmoeder, maar ook als boerendochter, 7e van 9 kinderen, ben ik heel natuurlijk opgegroeid met borstvoeding. In mijn werk heb ik ervaren, dat het voor veel vrouwen behoorlijke uitdagingen met zich meebrengt om borstvoeding te geven. De redenen die we vrouwen opgeven, die borstvoeding de moeite waard maken zijn naar mijn mening te oppervlakkig. Het sneller samentrekken van je baarmoeder bijvoorbeeld is niet iets waar je blijvend gelukkig van wordt.


Mijn belangrijkste invalshoek voor de begeleiding bij borstvoeding was en is om vrouwen te vertellen, dat borstvoeding EEN van de gebieden in het leven is, waarop je je als vrouw en mens kunt ontwikkelen.

Quickscan Borstvoeding

Snel meer duidelijkheid

Lees meer