Skip to main content

Rustig kunnen aanleggen, dat lijkt je heel logisch, natuurlijk en vanzelfsprekend in je zwangerschap. En in je kraamweek dróóm je ervan, want die handjes zitten steeds in de weg. Je kind lijkt er wel meer dan twee te hebben en zelf zijn je eigen twee handen er juist te weinig. In dit filmpje zie je de RESEThouding uitgelegd worden, die je kunt inzetten voor het aanleggen, zowel aan het begin, einde en tussendoor bij een voeding.

Extra handig is de RESEThouding bij alle kinderen die of met een hongerige wolf beweging van het hoofd de tepel zoeken. Of kinderen die met maaiende armen de borst naar zich toe proberen te hengelen.

Switch van 100% verantwoordelijk naar samenwerking, switch van aanleggen naar aanhappen. Gebruik de RESEThouding aan het begin, omdat je baby dan de borst voelt aankomen. Daardoor is ze eerder (reflexmatig) klaar om met je mee te werken en aan te happen. Dan is het meer aanhappen dan aanleggen. Een extra voordeel is dat je baby haar handjes niet nodig heeft om te voelen waar de borst is, omdat haar wangetje veel gevoeliger is dan haar handje(s).

Een boertje is geen toer met de RESEThouding. Aan het einde van de voeding gebruik je de resethouding om zonder allerlei trucjes de gelegenheid te geven voor een boertje. Terwijl jij comfortabel onderuit zit en je kind op je ligt, kan de melk zakken, de lucht omhoog, de M-beentjes zijn rustgevend voor de darmen, en je hebt een hand vrij om even iets te eten of drinken of pakken.

Tussendoor gebruik je de RESEThouding om uit te vinden of je baby écht klaar is met drinken, of dat ze nog een 2e, 3e of 4e borst wil. Gaat je kind na even te zijn bijgekomen, toch weer op zoek naar de borst (al woody wood peckerend, of ze gooit zich in een kronkel), dan weet je genoeg.